Loungemöbler i konstrotting

konstrotting
Exempel på hur konstrotting kan se ut på nära håll.

Loungemöbler i konstrotting är populärt, snyggt och väldigt hållbart. Konstrotting är gjort av plast med en behandlad yta så det ser naturligt ut. På grund av detta är konstrotting relativt billigt jämfört med rotting och plasten tål hårt väder.

Många konstrottingmöbler klarar av att stå emot vind, sol, kyla och regn väldigt bra. De kan stå utomhus året runt utan att bleks eller tar några större skador. Detta är däremot svårt att veta och även om plasten i sig oftast klarar detta bra så kan det finnas fästen, skruvar och muttrar bakom som inte är lika tåliga.

Vi rekommenderar i alla fall att man täcker över och skyddar möblerna med en presenning eller sätter undan dem på vinterhalvåret.

Köpa konstrottingmöbler online?

De e-butiker vi länkar till som säljer loungemöbler har ett ganska stort utbud av just loungemöbler i konstrotting. Ett tips kan vara att testa och titta närmare på soffgrupper i konstrotting i lokala butiker för att sedan beställa en liknande modell från nätet. På så sätt kan du komma billigare undan och kanske dessutom få en mer unik möbelgrupp som dina vänner och bekanta förmodligen inte har.

Soffgrupper i konstrotting säljs idag i flera utanföranden och i vissa fall även som serier som är byggbara så du själv kan välja hur stor din soffa ska vara. Priserna på en soffgrupp i konstrotting ligger vanligtvis från ca 5 000 kronor. I enstaka fall kan du hitta erbjudanden som är lägre än detta. En normalstor soffa med tillhörande bord och fåtöljer hamnar däremot högre och runt ca 10 000 kronor.

Se alla butiker

 

Konstrotting eller rotting?

Rotting är ett dyrare alternativ till konstrotting men kräver att du vårdar det bättre då det är gjort av naturligt material. Rotting kommer från en slingrande palmväxt där man tar tillvara på själva stammen och väver ihop det till möbler. Konstrotting är designat för att efterlikna detta men är istället gjort av plast.

Givetvis kan riktiga rottingmöbler ge en känsla av autenticitet men idag finns det väldigt snygga möbler tillverkade i konstrotting också. En stor nackdel med vanlig rotting är att det är ett material man måste ta hand om och skydda på ett helt annat sätt än konstrotting. För många kan detta vara helt avgörande då de inte har någon bra möjlighet att ställa undan loungemöblerna när de inte används på sommaren.

Rotting är också ofta mycket dyrare än konstrotting. Det finns t.ex. väldigt många snygga och billiga loungemöbler i konstrotting att välja mellan.